Saturday, June 25, 2011

Rewarding Myself - iPad 2 & Canon Powershot S95

Yeah..bonus dari company dah dapat 23 hb lepas..pastu basic salary increment pun masa yg sama..gaji sebb aku naik Job Grade pun dapat jugak backdated dari bulan April..so kaya la aku bulan ni..alhamdulillah, rezeki..boleh la aku bayar hutang2 credit card yg asik bayar bulanan jek.

Tapi aku x lupa jugak untuk reward diri aku sendiri hasil penat lelah elama satu tahun lepas..aku beli iPad 2!!! Tapi x dapat lagik, coz beli melalui online. Bila aku call reseller Apple, semua kata 2 minggu ke 1 bulan, malas aku nak tunggu lama2. Kalau online pulak, dah confirm 2 minggu akana dapat. Kalau ikutkan aku akan dapat on 15 Julai ni. X sabar nak pegang & bawak tidur ngan iPad 2 aku nih. Harga dia RM1899.

Aku beli kaler hitam, 16 GB dan jugak ada wifi plus 3G. Senang sket nak ber-FB nanti..hehe.

Lagi satu yg aku nak beli dan lama dah mengidam ialah camera Canon Powershot S95. Member2 semua rekomen beli D-SLR tapi aku malas nak beli yg besar2 n berat2 nih. Beli yg ringan2 sudah cukup buat aku. Bagi aku kalau yg serius buat duit dgn photography baru la beli D-SLR. Org macam aku ni asalkan dapat amik gambar yg cun & ada kualiti ala-ala DSLR pun jadi lah..

Ada jek yg bawah RM500, tapi camera2 ni aku dah pernah guna. So nak la pakai yg mahal sket. Kalau beli yg lain2 dari bende yg aku ngidam nanti, menyesal plak..

Canon Powershot S95 ni aku tak pergi usha lagi. tapi rasanya harga dalam range RM1300 - 1400 sekarang nih. Tu pun kena pergi KL la carik. Kat Melaka or N9 sure RM1500 - 1600 punya..

Apa2 pun annti aku update bila dah dapat barang2 tu.chioww

Tiada Lagi

Sia² sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Aku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu
Tiada lagi kata cintaku
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu
-------------------------------------------------

Bila dengar & hayati lagu Amy Search ni macam2 flashback masuk dalam kepala aku ni..kenangan bersama 8 tahun mmg susah nak dilupakan.Mmg betul apa yg lirik lagu tu kata..sia-sia jalin cinta tapi akhirnya hati berbeza. Respect la kpd sesapa yg mampu bertahan dari bercinta, berkahwin n sampai mati masih bersama. Betul la kata org, Jatuh Cinta Itu Mudah, tapi Mencari Cinta Sejati itu Sukar..

Still loving you...

Monday, June 20, 2011

Ucapan Hari Bapa

Kepada rakan2 yg dah bergelar bapa dan para bapa2 sekalian...aku ucapkan Selamat Hari Bapa pada korang.. Jadi lah bapa yg mithali dan ketua keluarga yg baik...Jgn jadi setan sudah lah.

Aku blom lagik jadi bapak..cakap pasal ni, semalam ada org dari Prudential BSN call aku nak promote insuran dia. Nama mamat tu Syafik. Ni telefon conversation kitorang.

Aku: Hello..
Syafik: Hello, ni en duasenaku(bukan nama sebenar) ke?
Aku: Yer..sapa ni?
Syafik: Saya syafik dari prudential BSN. Sy call ni sebb nak tanya kalau en duasenaku berminat nak amik insuran untuk anak encik?
Aku: Untuk anak? Anak tekak ada la..boleh x? Sy blom kawen lagi laa..
Syafik: Ye ker? kalau ikut data saya ni, cik ni dah kawen..
Aku: Sapa yg bagi contact tu? boleh bgtau nama?
Syafik: ENtah la encik. Ni pun database yg diorg bagi kat saya..maaf la..Encik xnak ke ambil insuran
Aku: dah ada dah..Prudential BSN gak.
Syafik: Ye ke.ok la cik, maaf la yerk..silap info la nih.aslkm..
Aku: Wkum salam..

Haaaa..tu dia..sapa lah member aku yg ingat aku dah berkawen n beranak nih..kalau aku tau memang la aku perli kaw-kaw punyer..

Mlm tadi dapat SMS dari Najib Razak..selambe jek aku panggil camtu ek..

Dah tu..sms dia pun dia tulis camtu..ni dia sms yg aku dapat

Daripada: 62002
Pesanan: Marilah kita menyambut Hari Bapa bersama ayahanda tersayang. Ikhlas dari Najib Razak & Keluarga. najib@1malaysia.com.my


Torkojut den dapat sms dari Najib..mano lah dio daek nombor henpon aku nih..Rayo tahun lopas dio bagi email ucap selamat hari rayo..tahun ni bg sms plak..

Memang xde privasi dah la lopeh ni..semuo information den diorang dah tau.punah2..

duasenaku: terasa nak merantau ke negera lain. kos sara hidup semakin naik!!!

Thursday, June 16, 2011

Malaysian Website De-Faced by Kambing Merah and HACKED by DarkJawa

WEBSITE KERAJAAN MALAYSIA KENA HACKED

Setakat ni ada 2-3 website yg aku tau dah kena hacked oleh satu team yg bergelar Dragon Force...antaranya

http://jbiotech.gov.my/admin/
http://tourmalaysia.com.my

Pasal malaysia.gov.my pulak x tau..tapi bila cuba open tadi x loading pulak..slow semacam jek..dah kena jugak la kot.

Memang hebat2 diorang ni semua..Pasni ada la plak kerajaan umumkan pembaikan website 1.8 juta lagik..adussss apela punya bodoh manusia bila bertuhan kan duit nih

Ni ada snapshot sket...



Lagu background diorang layan siotttt!!!

Wednesday, June 15, 2011

Terima Kasih kepada yang melawat Dua Sen Aku!!

Terima Kasih kepada yang datang ke blog yg x seberapa cantik ni.. Kat bawah ni rekod untuk 30 hari lepas...

www.malaysia.gov.my HACKED by Anonymous

See this VIDEO


A group/person called Anonymous threatened Malaysia government that they will hacked Malaysia government website www.malaysia.gov.my because they feel that Malaysian people have no freedom with Internet. Malaysian government blocked the access to WikiLeaks and piratebay and other download websites which already proved Anonymous statement.

They said they are going to attack at 1930 GMT = 7.30PM Malaysia time, but I don't know about the status now. This morning from Radio Era the News said Malaysia government will increase their security due to this message.


Aku harap kerajaan tak terlalu fokus dekat website ni jek. Mana la tau actually diorang nak hacked website bank-bank ke. Website Malaysia ni hanya untuk alihkan perhatian jek. Fuhh macam crita Hollywood plak.

Gerhana Bulan Awal Pagi Ini 16 Jun 2011

TOTAL MOON ECLIPSE IN MALAYSIA

Assalamualaikum semua!!

Sanggup x berjaga untuk tengok gerhana bulan awal pagi ni? Aku rasa macam nak tgk jugak tapi sekarang ni bulan terlindung dek awan. Kalau aku tunggu pastu bulan x nampak jugak sia-sia jek berjaga.

Gerhana bulan ni akan start pukul 1.00 pagi sampai ke subuh (gerhana penuh). Sapa2 yg sanggup tunggu tu jgn lupa terus tunggu solat subuh, jangan plak lepas tgk gerhana penuh...pergi terus ke katil.hehehe..

OK disini ada sedikit info pasal gerhana bulan. Thanks to DenaiHati dan jugak Google.

Sunday, June 12, 2011

Mi Segera Shin Ramen @ Shin Ramyun ada bahan kimia

Best ke mi segera dari korea ni? Aku sendiri x pernah makan. Surat khabar hari ni cakap mi segera ni ada bahan kimia yg digunakan dalam pembuatan plastik. Jadi kepada yg suka layan drama Korea sambil makan mi segera Korea, hentikan lah buat sementara waktu hingga Kementerian Kesihatan sahkan makanan ni selamat..okay!!!


UPDATE 15/6/2011 : Pagi ni masa nak pergi kerja aku dengar kat berita ERA yg Kementerian Kesihatan dah kata Mi ni selamat utk dimakan. Tidak ada bahan kimia seperti dinyatakan.

Saturday, June 11, 2011

10 POPULAR DOWNLOAD WEBSITE BANNED BY MALAYSIA

Kerajaan Malaysia akan mengharamkan access ke laman web untuk download movies, mp3, e-book, dan lain2. Ini untuk menghalang cetak rompak kata diorang. Agak2 lepas ni youtube pon diorang nak ban ke? Boleh jek nak download video dekat youtube.

Ini senarai website yang kena ban:-


Top Sites Banned By Malaysia
  1. www.warez-bb.org
  2. www.thepiratedbay.org
  3. wwww.movie2k.org
  4. www.megavideo.com
  5. www.putlocker.com
  6. www.depositfiles.com
  7. www.duckload.com
  8. www.fileserve.com
  9. www.filestube.com
  10. www.megaupload.com

Monday, June 6, 2011

Rooney's new hair

Rooney had a hair transplant few days ago. There are few procedure to perform hair transplant. The latest technology is called "FOLLICULAR UNIT HAIR TRANSPLANT".


Follicular Unit Hair Transplantation is worlds ahead of the standard hair transplant procedure performed by the many of today’s surgeons.
To understand why the results of this hair transplant procedure look so natural, you must first understand how hair actually grows.

How hair grows naturally on the scalp.

follicular units
If you look closely at naturally growing hair using magnification you will see that hair actually grows in groupings of one, two, three, and four hairs.
These naturally occurring hair groupings grow in irregular patterns on the scalp similar to how grass grows on a lawn. These groupings are technically referred to as “follicular units”.

By relocating these carefully prepared bald-resistant follicular units from the back and sides of the scalp, physicians doing “follicular unit hair transplantation” recreate a natural pattern of hair in the balding areas.
To do this properly is a very time consuming process. It requires a team of skilled and meticulous medical technicians working closely with the hair transplant physician.

A Follicular Unit Hair Transplantation looks natural, even on close examination.

Because the follicular unit hair transplant procedure replicates, hair for hair, the way hair grows naturally, it produces results that look natural – even under close inspection.
The follicular unit hair transplant also looks natural after only one surgical session. Additional procedures are only needed to increase the density of the hair transplant or to address additional areas of balding if the hair loss progressed.
This is in stark contrast to mini-micrograft procedures, where one session will generally not “stand on its own” and where additional surgical sessions are required in order to refine or soften the appearance of the previous hair transplants.

Below are pictures of rooney before and after hair transplant


Saturday, June 4, 2011

How can I keep from getting E. coli infection?

You can help prevent this infection by handling and cooking meat in a safe way. For your protection, follow these rules:


  • Wash your hands carefully with soap before you start cooking.
  • Cook ground beef until you see no pink anywhere.
  • Don't taste small bites of raw ground beef while you're cooking.
  • Don't put cooked hamburgers on a plate that had raw ground beef on it before.
  • Cook all hamburgers to at least 155°F. A meat thermometer can help you test your hamburgers.
  • Defrost meats in the refrigerator or the microwave. Don't let meat sit on the counter to defrost.
  • Keep raw meat and poultry separate from other foods. Use hot water and soap to wash cutting boards and dishes if raw meat and poultry have touched them.
  • Don't drink raw milk.
  • Keep food refrigerated or frozen.
  • Keep hot food hot and cold food cold.
  • Refrigerate leftovers right away or throw them away.
  • People with diarrhea should wash their hands carefully and often, using hot water and soap, and washing for at least 30 seconds. People who work in day care centers and homes for the elderly should wash their hands often, too.
  • In restaurants, always order hamburgers that are cooked well done so that no pink shows.

Friday, June 3, 2011

Churp Churp Academy is looking to crown the #CutestThing ! Snap a pic and submit!

Churp Churp Academy is looking to crown the #CutestThing ! Snap a pic and submit!

Post Karak review ada di Page 2 Google Search..

Bila aku search "Karak review dekat page Google, post aku pasal review movie Karak ada dekat Page 2 Google search..ok gak tu..x percaya? Tgk post ni..tapi maybe x bertahan lama kot, blog pun baru nak rancak semula..hehehe..Traffic ke blog pun melonjak dari 1-2 org kepada 300 lebih..thank you kepada yg datang support.


Untuk baca review Karak.. sila ke PART 1, PART 2, PART 3

Update 5/6/2011: Sudah di Page 1..Ranking No. 3 plak tuhh :)

Wednesday, June 1, 2011

Quote of the day

THE UNIVERSE HAS NO FAVOURITES.


Your success and happiness depend on natural laws and principles - and how you use them.

Deciding if the Time Is Right to Refinance


Choosing to refinance a loan can be a major decision, especially if that loan is a major loan such as a mortgage or automotive financing. If you refinance your loan too soon, you might end up doing more harm than good and not be able to do much to correct it... but if you wait you might end up missing out on a good deal that isn't likely to return.

Before you make the decision to refinance, you should take the time to make sure that you understand exactly what refinancing entails and should look at the various signs to determine whether or not the time is actually right for you to refinance your loan.

Below you'll find some basic information on what refinancing is as well as information that might help you to make the decision as to whether or not it's the right time to take that step.

What Refinancing Is 

Though the name may suggest that refinancing a loan is simply a negotiation of the loan's terms, it is actually a separate loan that is used to pay off the remainder of the original loan at the new loan's interest rate and payment cycle.

Refinancing can be done at the bank or lender from which you received the original loan or at some other lenders; this can be beneficial if you're wishing to change banks or lenders but are worried about the outstanding loan that you currently have.

The refinance loan usually uses the same collateral as the original loan, though in some cases you can change the collateral and use the new collateral to attempt to get a lower interest rate.

Whatever collateral was used for the original loan will be free of lien should you use new collateral; the original loan has been completely paid off by the refinance loan, so any collateral or other factors that applied specifically to the original will not apply to the new loan.

There may be certain factors, such as the requirement by many lenders that you have homeowners insurance for mortgage loans, that may carry over to the refinance loan as well.

How to Tell if the Time Is Right 

If you're thinking of refinancing, you should begin by looking at current interest rates for loans and trends in refinance lending. Many finance journals, newspapers, and tabloids will have information on whether national interest rates are likely to change soon and whether they will increase or decrease, so that is a good place to start.

You should also look at your current loan and how much of it has been repaid... unless you get a really good deal, it's generally not worth the trouble to refinance a loan unless you've been making payments for a year or more since the difference in the original amount and the refinance amount won't be significant.

Consider your current monthly payment and interest rate and determine whether you'll be likely to get a better rate and lower payment from a new loan, and then shop around at various lenders so as to find the best rates available.

Signs that the Time Isn't Right 

Should you find that interest rates are at a higher level than what you're currently paying or that you haven't paid off a significant portion of the original loan, you might want to wait before refinancing.

It's possible to end up paying more in interest or monthly payments than your original loan when you refinance, so you should always take care to do a bit of research before deciding to commit to a refinance loan. 

For more finance tips, please log on to http://wakatips.com/finance

www.wakatips.com

All hot tips from cars, computers, shoppings, travels and finance in ONE site. Please join the community!!

KARAK - Review Filem Karak PART 3

OK..kita spoil kan cerita Karak nie sampai habis malam ni..Ready?

Last scene Ida ngan Zura standby gilir-gilir (konon nya) sambil jejaka 2 org tu terlelap kan? Sebelum tertidur, Zura cuba nak tanggal kalung yg dia pakai masa mula2 sampai rumah tu. Malangnya kalung tu mcm bernyawa plak. x dpt nak ditanggalkan. Zura ni plak dia jek, padahal member ada sebelah ni kalau nak bgtau masalah yg dia hadapi. Yang member plak (si Ida la) x plak perasan kalung yg BESAAAARRR gila kat leher si Zura tu.

Masa Zura tertidur, Ida kena ganggu ngan nenek hantu. Rambut panjang mengurai, ikal mayang nenek hantu tu belit body n tangan Ida so dia xleh gerak. Nak menjerit pun x kluar suara. Lepas kena kacau tu, Ida dgr suara sorang lelaki panggil nama dia. Dia jalan ke tingkap, nampak abg kandung dia yg dah meninggal, nahas motor kat jalan lama Karak juga. Kalau korang nak tau Ida ngan abg dia nih bergaduh sebelum abang dia accident n meniggal. So Ida ni mmg rasa bersalah yg amat sangat. Mungkin Ida dah x siuman dia pun follow la   abg dia ni ke jalan raya. jauh tuh berjalan, ye lah,,dari bawah bukit sampai ke atas jalan balik..kat sini baru lah abg dia tunjuk rupa sebenar, kepala dah pecah siiooottt..ulat2 banyak kat atas kepala dia. pastu abg dia acah nak langgar ngan motor. Ini yg menyebabkan awek bibir mungil, bak angelina jolie, Ida @ Kilafairy jatuh n kepala terpacak ngan kayu. Kesian dia mati ngan horror nya..

OK, balik ke rumah Tok Malam, si Jack plak terbangun. Time ni muka Jack toksah cakap lah..memang teruk macam kena hentak stereng kereta (jeng..jeng...jeng). Time ni ulat2 ngan cacing dah berlonggok kat muka dia. Dia plak selamba dek jek boleh makan kulit muka dia yg tersiat tuh. Masa ni Jack macam dah hilang akal. Terus bangun n lompat keluar dari tingkap. Ingat lagi budak pakai baju sekolah tu? Masa ni budak tu dok bertenggek atas bahu Jack sambil mengarah Jack ke rumah dia. Mak budak yg pakai lawa2 tu pun join sekali.

Kita tinggalkan Jack utk seketika. Kita ke bilik tadi. Zura ngan balak dia, Nik yg tinggal berdua. Nik masih tidur lena. Zura terbangun dan tgk Jack n Ida dah xde. Zura ni plak satu (ikut skrip), tak kejut kan Nik, terus jek pergi keluar cari Ida ngan Jack. pastu jerit2 x tentu hala. Dia terserempak ngan Tok Malam. Tok Malam ingatkan dia, kuatkan iman dan semangat. Baca ayat Kursi. Jangan tahu baca, tapi x tahu maksud. Dia cakap yg Ida dan Jack dah sesat. Tok Malam jugak cakap Zura ni dah lama tinggal sembahyang. Zura x makan, berlagak sombong (pda firasat aku) and terus pergi ke bilik kejut si Nik. Dia ajak Nik keluar dari rumah tu masa tu jugak.

Masa kat luar, Zura n Nik terjumpa Jack, mmg lagi teruk muka Jack masa ni. Mmg dah kira jadi zombie dah. x ingat siapa diri dia yg sebenar. Siat kulit muka pastu makan. uweekkkkk... Masa ni jugak Zura n Nik nampak budak pakai baju sekolah n mak dia. Apo lagi x cukup tanah la Zura ngan Nik lari....

Lari punya lari, diorang sampai ke kawasan perkuburan. Nik terjatuh dalam lubang kubur..(sapalah gatal2 korek lubang kubur)..Dalam lubang kubur, mmg banyak la lembaga @ mayat2 hidup yg tarik Nik. Zura masa ni nak tolong pun x dpt. Masa ni lah hantu CGI @ saka isteri Tok Malam menjelma. Jelma jadi Nik, jadi Ida, etc, etc..Masa ni mmg semua dugaan datang la.ALL IN ONE!!! Semua hantu minta Zura untuk follow diorang.

Tok Malam datang..tapi dia tgk dari jauh jek laa..ayat yg sama gak. Dia suruh Zura baca ayat kursi, faham kan maksud..Geram pulak tgk org tua nih..dah tau anak dara tgh susah..tolong la bacakan apa2 ayat. Ni tgk dari jauh jek. Zura dgn gelabah, menangis, menggigil baca ayat kursi satu persatu..Malangnye..hantu ni power sangat..Dia pun boleh baca ayat kursi gak..

Tapi Zura x takut, dia teruskan bacaan sampai habis..lepas tu yg aku kagum bin ajaib Zura boleh hafal terjemahan ayat kursi time kena kacau tuh..power gilerrrrr..(di sini aku nak ingatkan Zura adalah johan qariah al-quran masa sekolah dulu). Kalau sesapa yg dah tgk citer Karak ni..korang ingat x Nik ada cakap masa sambut birthday dia???

OK..lepas habis baca terjemahan tu..hantu semua hilang lah..Zura n Nik berjalan arah jalan raya..masa ni lah diorang nampak kereta polis, org ramai, ngan crane tarik kereta diorang yg accident...Bila diorang datang dekat, ada 3 mayat yg dah ditutup ngan kain putih..nak tau sapa 3 mayat tu? Jack......Ida......dan NIK!!!!

Nik sebenarnya dah mati! so sapa sebelah Zura tu? Sapa yg ngan Zura dekat rumah Tok Malam? jeng..jeng...jeng.. suma tu hanya lah roh2 kawan baik Zura...Nik boyfriend Zura, sebab tu la dia yg paling last tinggalkan Zura..masa ni Zura pun nangis2 la..

pastu movie ni pun habis..THE END..

Layan shot dari galeri Kru Production

 1. budak pakai baju sekolah atas bahu Jack
 2. kepala Ida terpacak kayu. end story
 3. Abg Ida yg mati accident motor
 4. Jack yg dah jadi zombie
 5. Happy famili yg Zura & Jack nampak
6. Zura nak tarik Nik dari lubang kubur